E fa'afefea ona feagai ma le taugata tele o le malosi, fa'afefea ona fa'asaoina tupe i pili o le eletise, fa'aaoga panels o le la

Ua faateteleina le faaletonu o le malosi i Europa, i le siisii ​​o le tau o le kesi, ua aafia ai foi olaga o tagata i aso uma, ma ua siitia foi le tau o le eletise, ma le tele o falegaosimea ma faleaiga ua latalata i le tapunia ma faamalosia le tapunia ona o le maualuga o le eletise. pili.

O le taumalulu o le a oʻo mai ma o le manaʻoga mo le eletise e sili atu ona malosi, ma ona o faʻasalaga faasaga ia Rusia, o le faʻalavelave malosi e foliga mai e leai ni faʻailoga o le faʻaleleia.Mo nisi o aiga, e ui o le susunuina o malala ma fafie e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻavevelaina ma le kuka, ae e tatau ona taʻutino atu o loʻo i ai se vaega tele o le faitau aofaʻi e le mafai ona ola e aunoa ma le eletise.

Ae faapefea la pe a e le gafatia le faaaogaina o le eletise a le atunuu?Ona mafai lea ona e mafaufau pe faʻafefea ona gaosia lau lava eletise.

E tusa ai ma le Solar Energy UK, i le faaiuga o Aukuso, e sili atu i le 3,000 fale na faʻapipiʻiina le PV i luga o le fale i vaiaso uma, faʻatolu sili atu nai lo le lua tausaga talu ai.

toulletent-new -solarpanels (2)

Aisea ua tupu ai lenei mea?

E fa'atatau i le tau o le eletise, ioe.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Ofisa o Kesi ma Eletise Maketi talu ai nei na faʻailoa mai ai ua suia le tau o le malosi mo aiga Peretania mai le £ 1,971 i le £ 3,549, lea na amata faamamaluina i le aso 1 o Oketopa. Ona o lenei tau o se siitaga tele o le 80% ma le 178. % pe a faatusatusa ia Aperila ma le taumalulu talu ai.

Ae ui i lea, o se taʻutaʻua kamupani faufautua a Peretania o loʻo valoia e faapea, ia Ianuari ma Aperila 2023 siʻitaga o tau, o le pili o le eletise e ono siitia i le £ 5,405 ma le £ 7,263.

Ma i lenei tulaga, pe afai o le faʻapipiʻiina o luga o le fale photovoltaic panels, e mafai e se aiga ona faʻapolopolo le 1200 pauna i le tausaga ile eletise, pe a faʻaauau pea ona siʻitia le tau o le eletise, pe sili atu foi i le 3000 pauna i le tausaga, lea e le o faʻamoemoe e avea ma se tele. fesoasoani mo le tele o tupe faaalu a aiga Peretania i aso taitasi.Ma, o lenei faiga photovoltaic e mafai ona faʻaaogaina i tausaga taʻitasi, o se tupe faʻaalu e tasi, faʻaauau galuega.

Ina ia faʻamalosia le gaosiga o le photovoltaic power, na tuʻuina atu ai foi e Peretania le taualuga o le PV fesoasoani i tagata lautele i tausaga ua mavae, ae o lenei fesoasoani na taofia i le 2019, ona amata ai lea ona faʻaleleia le atinaʻeina o lenei maketi, ma mulimuli ane faʻaalia foi le pale fou. fa'ama'i, e mafua ai le fa'atapula'aina o le tuputupu a'e i lena taimi.

Ae o le mea na faateia ai le toatele, o le feteenaiga a Rusia-Ukrainian na mafua ai se faaletonu o le malosi, ae na toe maualuga ai le maketi o le PV i luga o le fale i Peretania i lenei tausaga.

Na taʻua e se tagata faʻapipiʻi Peretania o le taimi faʻatali mo le faʻapipiʻiina o le rooftop PV ua umi nei e 2-3 masina, ae ia Iulai, e naʻo tagata e manaʻomia le faʻatali mo Ianuari.I le taimi lava e tasi, faʻatusatusaga o fuamoa kamupani malosi fou, faʻatasi ai ma le siʻitia o le tau o le eletise, o le taimi nei o le faʻapipiʻiina o masini photovoltaic i luga o le fale, o le taimi e toe faʻaleleia ai tau ua faʻaititia mai le uluai sefulu tausaga, luasefulu tausaga, i le fitu tausaga, poʻo le puupuu. .

Ona taʻua lea o le PV, e mautinoa e le mafai ona vavae ese mai Saina.

toulletent-new -solarpanels (1)

E tusa ai ma le Eurostat, o le 75 pasene o le 8 piliona piliona le tau o le la o loʻo faʻaulufale mai i totonu o le EU i le 2020 na afua mai i Saina.Ma o le 90% o oloa PV i luga o le fale a Peretania e sau mai Saina.

I le afa muamua o le 2022, o oloa auina atu i fafo a Saina na oʻo atu i le 25.9 piliona US tala, i luga 113.1% i lea tausaga ma lea tausaga, faʻatasi ai ma le faʻatau atu i fafo i le 78.6GW, i luga 74.3% i lea tausaga ma lea tausaga.

I tausaga talu ai nei, ua vave ona atiina ae le alamanuia malosi fou a Saina, pe o le gafatia faʻapipiʻiina, tulaga tekonolosi, poʻo le gafatia o le filifili alamanuia ua oʻo atu i se tulaga taʻutaʻua i le lalolagi, PV ma isi alamanuia malosi fou o loʻo i ai tulaga faʻatauvaʻa faʻavaomalo faʻavaomalo, tuʻuina atu sili atu. nai lo le 70% o vaega mo le maketi o le lalolagi.

I le taimi nei, o atunuu i le salafa o le lalolagi o loʻo faʻavaveina le suiga o le eletise lanumeamata maualalo, ma Europa ona o faʻasalaga o Rusia o loʻo alu i le auala faʻafeagai, toe faʻafouina le koale-faʻamu afi eletise, na amata ona susunuina e tagata le koale, fafie afi, lea e feteenai ma le manatu. o le puipuiga o le siosiomaga maualalo-carbon, ae faapea foi mo le atinae o photovoltaic alamanuia maua ai se avanoa faapitoa maketi, lea o se avanoa sili ona lelei mo Saina e faʻamalosia atili ai le lelei.

E le gata i lea, e tusa ai ma faʻamatalaga, e oʻo atu i le 2023, o le UK rooftop photovoltaic market o le a tupu pea i le tusa ma le 30% i le tausaga, faʻatasi ai ma le aʻafiaga o lenei faʻalavelave malosi, ou te talitonu e le gata i Peretania, mo Europa atoa, o loʻo i ai. o le a sili atu aiga e filifili e gaosia a latou lava eletise.


Taimi meli: Nov-27-2022